sâmbătă, 23 mai 2015

Ce sunt dronele si de unde se pot achizitiona?



Dronele reprezinta poate unul dintre cele mai bune exemple ale evolutiei tehnologice si sunt niste dispozitive zburatoare, fara pilot, controlate de o persoana aflata la sol. Desi prima utilizare a acestora a fost in razboaie, in ziua de azi acestea sunt folosite in mai multe scopuri, motiv pentru care sunt din ce in ce mai comune, gasindu-se tot timpul noi domenii in care sa poata fi de folos. Astfel, atat preturile, cat si dimensiunile acestora sunt mult mai reduse decat in urma cu cativa ani. 

Cresterea disponibilitatii dronelor a starnit atentia societatii, motiv pentru care fiecare tara a pregatit propria legislatie cu privire la aceste dispozitive. Conform anumitor state, oricine poate detine o drona, insa utilizarea lor poate fi conditionata de anumite aspecte, sa nu depaseasca o anumita inaltime, sa fie folosite doar in zona rurala etc. 

Aceste dispozitive destinate publicului au menirea de a oferi posibilitatea utilizatorilor de a filma din aer, capturand imagini deosebite. Pe langa faptul ca imaginile capturate sunt foarte rare si pana acum realizate doar din elicopter, camerele foto cu care dronele sunt pregatite, sunt profesioniste, astfel incat calitatea imaginilor surprinse sa fie speciala. Drona se controleaza de pe un smartphone, imaginile „vazute” de drona fiind redate live pe telefon, iar pilotul poate controla cu usurinta dispozitivul. 

Datorita unicitatii ideii, numeroase companii renumite din tara si din lume aleg sa creeze campanii publicitare cu ajutorul dronelor, in timp ce publicul se poate distra prin intermediul lor. 

Insa, conform Constitutiei din Romania, trebuie respectate cateva aspecte importante, fiind realizata o lege speciala care prevede ca toate dispozitivele de zbor ce prezinta o masa sub 150 de kilograme si sunt fara pilot, nu au voie sa zboare la o inaltime mai mare de 100 de metri, iar dronele sa nu se afle la o distanta mai mare de 150 de metri de pilot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu