sâmbătă, 23 mai 2015

Ce sunt dronele si de unde se pot achizitiona?



Dronele reprezinta poate unul dintre cele mai bune exemple ale evolutiei tehnologice si sunt niste dispozitive zburatoare, fara pilot, controlate de o persoana aflata la sol. Desi prima utilizare a acestora a fost in razboaie, in ziua de azi acestea sunt folosite in mai multe scopuri, motiv pentru care sunt din ce in ce mai comune, gasindu-se tot timpul noi domenii in care sa poata fi de folos. Astfel, atat preturile, cat si dimensiunile acestora sunt mult mai reduse decat in urma cu cativa ani. 

Cresterea disponibilitatii dronelor a starnit atentia societatii, motiv pentru care fiecare tara a pregatit propria legislatie cu privire la aceste dispozitive. Conform anumitor state, oricine poate detine o drona, insa utilizarea lor poate fi conditionata de anumite aspecte, sa nu depaseasca o anumita inaltime, sa fie folosite doar in zona rurala etc. 

Aceste dispozitive destinate publicului au menirea de a oferi posibilitatea utilizatorilor de a filma din aer, capturand imagini deosebite. Pe langa faptul ca imaginile capturate sunt foarte rare si pana acum realizate doar din elicopter, camerele foto cu care dronele sunt pregatite, sunt profesioniste, astfel incat calitatea imaginilor surprinse sa fie speciala. Drona se controleaza de pe un smartphone, imaginile „vazute” de drona fiind redate live pe telefon, iar pilotul poate controla cu usurinta dispozitivul. 

Datorita unicitatii ideii, numeroase companii renumite din tara si din lume aleg sa creeze campanii publicitare cu ajutorul dronelor, in timp ce publicul se poate distra prin intermediul lor. 

Insa, conform Constitutiei din Romania, trebuie respectate cateva aspecte importante, fiind realizata o lege speciala care prevede ca toate dispozitivele de zbor ce prezinta o masa sub 150 de kilograme si sunt fara pilot, nu au voie sa zboare la o inaltime mai mare de 100 de metri, iar dronele sa nu se afle la o distanta mai mare de 150 de metri de pilot.

vineri, 22 mai 2015

O altfel de experienta - vacanta pe o nava de croaziera



Am urmarit pe parcursul unui an ofertele la croaziere,  pentru ca imi doream sa incerc o astfel de experienta, dar nu eram convinsa ca este alegerea cea mai buna. Asa ca pe parcursul unui an am verificat sistematic cam care sunt preturile, care sunt itinerariile si am citit tot felul de bloguri pentru a-mi raspunde la intrebari. In urma cercetarii mele, destul de serioasa, as putea spune, am concluzionat ca, in ceea ce priveste pretul, este convenabil sa iei fie iarna pentru sfarsitul de primavara sau sa ai rabdare si sa profiti de ofertele last minute. Ele apar cu 2-3 saptamani inainte si cele mai mari reduceri sunt chiar cu cateva zile inainte. 

Daca trebuie sa va planificati concediul cu mult timp inainte atunci recurgeti la prima varianta, dar daca jobul va permite ceva spontan, atunci asteptati o oferta de last minute. Oricum, pasaportul trebuie pregatit din timp, pentru a evita costurile suplimentare si mai trebuie sa stiti ce anume doriti. Adica dupa cercetare ramaneti ca un anume itinerariu pe care il urmatiti in continuare deoarece este dificil sa cauti toate variantele, nu de alta dar sunt foarte multe si dintr-o sarcina placuta se va transforma intr-un chin. In afara de stabilirea unui itinerariu si de alegerea unei oferte nu mai trebuie sa va faceti nimic. 

Eu am gasit o oferta cu zbor inclus (de la ecroaziere), deci am avut zbor asigurat, cazare, 3 mese principale si 2 gustari, bauturi non-alcoolice si toata distractia si relaxarea de la bord. Ceea ce nu este inclus si va presupune un cost suplimentar vizeaza bauturile alcoolice si excursiile la tarm. Dintre acestea excursiile au fost cele pe care am cheltuit cei mai multi bani pentru ca nu am ratat nicio zi. Nu te obliga nimeni sa faci o astfel de excursie, dar ele costa in jur 50 de euro si iti ofera ocazia de a vedea orasele in care ancorezi si pentru mine a meritat sacrificiul financiar.

miercuri, 20 mai 2015

Xiona Grup - cum sa evitati frauda PPC?



Evitarea fraudei din campaniile PPC
Fraudele comise in randul celor care opteaza pentru afisarea unor reclame prin intermediul Google AdWords, BingAds, YandexAds, dau batai de cap clientilor, care de multe ori se vad cu bugetele consumate inutil, din cauza unora care decid sa dea multe clickuri pe reclamele acestora pentru a irosi numarul afisarilor si implicit a sumei platite pentru campania pay per click. In multe dintre situatii clientii nu sunt despagubiti de companii din cauza faptului ca nu au cum sa demonstreze frauda comisa. 

Pasi de urmat
In ajutorul lor vine insa, Xiona Grup, care permite depistarea adreselor IP suspecte si blocarea acestora. Software-ul poate fi testat gratuit timp de o luna, prin crearea unui cont, utilizatorii trebuind sa foloseasca o adresa de e-mail, unde se va trimite un cod pentru confirmare. Dupa indeplinirea acestui pas simplu, utilizatorii pot adauga website-ul care il doresc urmarit, pentru a putea descoperi orice posibila frauda comisa de un vizitator. 

Dupa confirmarea site-ului dorit, trebuie ca Xiona sa genereze un cod unic de urmarire, care se implementeaza pe fiecare pagina care se doreste a fi monitorizata. Implementarea este facila, fiind necesara adaugarea unui cod, similar celui oferit de Google Analytics, care se adauga inainte inchiderii etichetei head. Ultima etapa a acestui proces constituie primirea raportului cu privire la activitatile adreselor IP care au dat click pe reclamele afisate pe site. Astfel, Xiona incepe adunarea datelor inregistrate, iar acestea pot fi studiate in meniul „Dashboard”, in timp ce in cazul activitatilor suspicioase, utilizatorii vor fi informati prin e-mail. De asemenea, Xiona ofera suport atat prin e-mail, cat si prin Skype, totul pentru ca utilizatorii sa beneficieze de toate avantajele promise.

Cu alte cuvinte, Xiona reprezinta varianta cea mai buna pentru toti cei care isi doresc sa evite problemele cauzate de unii internauti ce irosesc sumele investite in diferite campanii de tip pay per click.